Omgeving


‘Le Relais des Eléphants Colorés’ is gelegen in het gehucht Les Guis nabij de dorpen Virlet en Pionsat, midden tussen de bossen en weilanden van de Combrailles. De Combrailles is een rustige, heuvelachtige (kleinschalige) boerenstreek in het departement Puy-de-Dôme in de Auvergne; het groene hart van Frankrijk. Regelmatig komt u nog een kudde koeien tegen die omgeweid wordt.


Op 5 kilometer van de Chambres d'Hôtes ligt het dorp Pionsat. Naast een kasteel met museum (Musée de la Resistance), vindt u hier ook een supermarkt, hotel/restaurant, bakker, slager en diverse andere winkeltjes.


In de directe omgeving van de Chambres d'Hôtes zijn prachtige wandel- en fietstochten, waarbij de kans aanwezig is om klein wild tegen te komen, zoals bijvoorbeeld reeën, vossen, marters, roofvogels.


Binnen een half uur rijden van ligt een mooie golfbaan (Golf de Sainte-Agathe), waar golfliefhebbers op het heuvelachtige landschap een uitdagende partij kunnen spelen. Op ons terrein kunnen -vooraf of bij terugkeer- de korte slagen geoefend worden op en direct rondom de eigen green en bunker. Binnen een uur rijden van de Chambres d'Hôtes liggen nog diverse andere golfbanen.


Uiteraard zijn er ook mooie dagtrips te maken. Grote steden als de universiteitsstad Clermont-Ferrand met prachtige oude gebouwen uit lavasteen, maar ook Riom en Montluçon zijn absoluut het bezoeken waard.


Ook in de natuur is het meer dan genieten. Voorbeelden hiervan zijn de Gorges de la Sioul, waar diverse kanotochten gemaakt kunnen worden, en het prachtige vulkanengebied Puy-de-Dôme waar je onder andere kunt paragliden, bergbeklimmen, zwemmen in een vulkanisch meer of een bezoek kunt brengen aan het themapark Vulcania.


Daarnaast zijn er in de omgeving nog vele andere mogelijkheden, zoals het bezoeken van diverse kastelen, tot rust komen in één van de vele thermen en spa’s, brokante markten afstruinen, maar ook een bezoek aan lokale markten met specifieke streekproducten zoals kaas (Bleu d’Auvergne) en worst mag natuurlijk niet ontbreken.


Kortom: de Auvergne heeft veel te bieden, voor zowel jong als oud!


In onze Chambres d'Hôtes is voldoende informatie aanwezig over de omgeving en uiteraard helpen wij u graag op weg!


chateau de tournoel